Pilviä ja pohdintoja ja Pentinkulma ja kirjoittajaseuraa – Viikon tärkeimmät

Aamukahvit metsässä, minä ja koira ja aurinko.

”Kovasti on nosteita, siellä on tuollaisia huntuja.” tai ”Tuollaisia retaleita menee, sotkuisia pilviä. Ukkonen tulossa tai menossa.” Meikkiksellä on nuo meteorologiset termit hallussa!

Kastuin tänään, mutta ihan tietoisesti. Näin kyllä pilvet, mutta päätin jäädä. Entisenä hevosnaisena, ei vissiin säällä ole väliä, mitä kurjempi, sitä enemmän naurattaa!

Mutta siis oikeasti, katso itse, kuin hienoja pilviä on yhteen ja samaan päivään mahtunut!

Viimeisimmän viikon julkaisujani:

”Kovin koulu tulee jos heti aamusta näet itsesi. Avaat kamerasi, ajattelet kuvata auringon ensimmäistä sädettä verhossa, mutta ei. Sieltä se yön jälkeinen, hivenen pöhöttynyt naama tuijottaa. Ja siinä kun istun kamera kädessäni, kädet sylissäni, näen itseäni alakantista. Kuvakulma, mikä harvemmin mairittelee yhtään ketään.”

”Pohdin syitä sille, miksi joka vuosi aina tuntuu naurua riittävän, vaikka kuvaajat ovat aina joka vuosi pääsääntöisesti eri, eivätkä yleensä tunne toisiaan.” Kurkkaa linkki, on sama kuva, joko instaan tai facebookiin, ja näe Freija ja Voitto, jotka malleilevat meillä tänäkin vuonna Hevoskuvauspäivässä shirehevosten, niiden jättien, luona Ylöjärvellä.

Päivitin portfolioni hääkuvausosiota, käy katsomassa! https://www.paivakummunminna.com/Portfolio/H%C3%A4%C3%A4kuvaus/i-CsPjwTt/A

Hevosvalokuvaajan Unelmaviikonloppu:

Lauantaina 20.8. Loimaalla Hevoskuvauspäivä, jossa kuvaamme hulmutukkaisia ja tupsujalkaisia Irlannin cobeja. Malleina ainakin yksi ori, kaksi tammaa, mahdollisesti yksi nuori ori ja toivottavasti myös tämän kesäinen varsa. Salaattilounas ja kakkukahveet kuuluvat tietenkin asiaan!

Sunnuntaina 21.8. Jokioisilla kuvankäsittelypäivä Ihana Kamala Photoshop, jossa teemme yhdestä (edellispäivänä kuvatusta) kuvasta Taikaponikuvan, tai ainakin kerron ja näytän Äärimmäisen Ammatillisen ja Vakavamielisen tavan tehdä Taikaponeja. Salaatti ja kakkukahveet, toki!

Kumpaankin voi osallistua erikseen, tai nämä voi yhdistää niin, että pakettiin kuuluu yöpyminen Päiväkummussa. Kodissamme ei ole suuria makuusaleja, mutta ehkäpä sitä kompensoivat iltapala ja aamupala, mitkä ovat hotellityyppisiä eli paljon on vaihtoehtoja.

Neljä ensimmäisenä ilmoittautunutta mahtuu tähän kokonaisuuteen Hevoskuvauspäivä + majoittuminen ja täysihoito + Photoshopkoulutus. Lisätietoa tulossa!

Tässä yksi esimerkki Taikaponikuvasta:

Päiväkummun Minnan loppuvuoden tapahtumat, lista päivittyy ja tarkentuu:

Sunnuntai 31.7. Hevoskuvauspäivä Ylöjärvellä Fingiant Shiren tallilla.

Lauantaina 20.8. Hevoskuvauspäivä Loimaalla.

Sunnuntaina 21.8. Ihana Kamala Photoshop, Päiväkummussa Jokioisilla.

Sunnuntaina 25.9. Hevoskuvauspäivä museotila Hevossillassa Forssassa.

Sunnuntaina 30.10. Vanhojen kirjankansien uusi elämä, kirjansidontapäivä, Päiväkummussa Jokioisilla.

Sunnuntaina 20.11. Ihana Kamala Photoshop Päiväkummussa.

Sunnuntaina 4.12. Kirjansidontapäivä. Se, työstämmekö vanhojen kirjojen kansiin uudet muistikirjat, vai teemmekö neulakirjan tai sukkapuikkokirjan on auki.

Hiljaisuuden Retriitit, joissa on paljon puhetta ja naurua. Ainoat, mitkä ovat täysin hiljaa, ovat kaikki äly- ja/tai elektroniset laitteet

Vuoden 2023 alusta lähtien kerran kuukaudessa, sunnuntaisin 15.1, 12.2, 12.3, 2.4, 7.5 ja 4.6. Kävely metsään, laavulla nokipannukahvit ja eväät, kirjoitusharjoituksia, kävely takaisin, kakkubuffet, keskustelua ja lounas.

Kirjoitusharjoitukset auttavat pohdiskelemaan mitä tahansa asioita ja auttavat avaamaan päätään, jolloin mahdollisesti saa selvyyttä siihen, mitkä mietityttävät. Sopivat siis yrittäjille, sisällöntuottajille, itseään etsiville, kenelle vain.

Koska fantasiaromaanini käsikirjoitus hylättiin noin kymmenen kustantamon toimesta, en ole kouluttamassa enkä millään tavoin päsmäröimässä. Olen kuitenkin antamassa aiheet ja kirjoitustyylin sekä vahtimassa kelloa, jotta jokaisen on helpompi tehdä noita lyhyitä kirjoitusharjoituksia.

Lisätietoa on tulossa!

(Hyvin oleellisena osana tätä retriittiasiaa ovat kuvan kivet. Mennessäni metsään kannan kiviä tulevaan nuotiopaikkaani, yksi kerrallaan. Hullun hommaa, mutta toisaalta, hyötyliikuntaa. Ei siis yhtään pöhkömpi juttu!)

Löytyisikö seuraa?!

Lauantaina 6.8. kello 11.30-13.00 on Urjalan Pentinkulman Päivien kirjallisuustapahtumassa on E80-Esikoiskirjailijoiden keskustelu. Vapaan pääsyn seminaarin kaksitoista esikoiskirjailijaa keskustelevat kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta.

Olisi mukavaa tavata muita kirjoittajaihmisiä, mennä tuonne yhdessä ja tulla takaisin jutustelemaan. Siksi ehdottaisin seuraavaa, löytyykö ketään kavereiksi?

  • Kello 10 kokoontuminen meillä (Kuumantie 292, Jokioinen), jotta voimme 10.30 lähteä mahdollisesti kimppakyydeillä. Seminaarin jälkeen, noin kello 14 salaattilounas ja kakkukahveet ja jutustelua ja pohdintaa esikoiskirjailijoista tai mistä tahansa kirjoittamiseen liittyvästä.
  • Voit ottaa omat eväät (mikro on käytettävissäsi), tällöin päivä on ilmainen.
  • Mikäli haluat nauttia talon tarjoamista (salaatti, mehu ja vesi ja kakkukahvit), tällöin päivän hinta on 27,-.

Tässä vielä https://pentinkulmanpaivat.fi/ohjelma2022/

Onko enää olemassa kirjekavereita?

Koska aikas harvoin poistun täältä kotitilalta, olisi mukavaa kommunikoida jonkun/ joidenkin kanssa ja haluaisin nimenomaan kirjoittaa käsin, kirjeitä. Tahtoisiko joku löytää aikaa kirjeenvaihdolle? Tiedän, kysymys on NIIN so last season, mutta huihai. kysyn kuitenkin.

Jos jotakuta kiinnostaisi edes kokeilla, miltä tuntuu jännittää viekö Posti kirjeen ihan oikeasti perille, laita vaikka viestiä whatsupilla 050 5940168 ja huhuile siellä osoitteesi! Myös minna (a) paivakummunminna.fi tavoittaa.

Tällaista tällä kertaa, kerrankin lyhyesti ja rönsyilemättä!

Ajastasi kiittäen ja kumartaen

Minna Alaspää

Aikaa lueskella enemmänkin?

Ihan vaan jos on halua lukea kirjoituksiani ja katsella kuvia enemmänkin, laitan tähän helpon tavan etsiä juttuja. Tämän tekstinpätkän alta löydät ensimmäisenä tässä postauksessa käytättämäni kategorian. Sen jälkeen luettelona on kaikkien blogissa käyttämieni kategorioiden lista.

Viimeisenä on rivissä tässä postauksessa käyttämäni tagit.

Alimpaa löydät nopean tavan päästä takaisin etusivulle.

Klikkaa jotain, ja käy kurkkimassa, mitä löytyy vai löytyykö mitä!

Etusivu » Pilviä ja pohdintoja ja Pentinkulma ja kirjoittajaseuraa – Viikon tärkeimmät