Päiväkummun Minnan Hevoskuvauspäivät 2022:

26.5. Hevoskuvauspäivä Jokioisilla, kello 11-n.18

Kolmannessa helatorstaisessa Hevoskuvauspäivässä kuvaamme aiemmista poiketen vain hevosia. Malleinamme ovat nuori poni (jonka toinen silmä on sinistäkin sinisempi!!) ja sen emä. Kaksi keltaista suomenhevosta, ja iso, niin komea harmaa PRE-ruuna. Mustavalkoinen ratsutamma ja mahdollisesti, toivottavasti, suomenhevosvarsa, mikäli se syntyy ajallaan.

Kuvauspaikkojamme ovat vanha kuusimetsä, koivukuja, laidunalue (oiskohan vielä voikukkia tuolloin?!), pieni rämelampi sekä läheisen tallin koivikko ja kylän hiekkakuoppa ja harjualue.

Päivä on avoin kaikille harrastajista ammattikuvaajiin, kännykuvaajista megasuperprokalustoa käyttäviin, ja edellisissä Hevoskuvauspäivissä onkin ollut laidasta laitaan.⁠

Aloitamme kakkukahveilla, kuvaamme useassa erilaisessa paikassa ja hetkessä, välissä on salaattilounas, minkä jälkeen on kuvauksia tässä meillä. Kuvauspäivän lopetamme lähitallille, missä yksi malleistamme, Se Komea ja Ryhdikäs harmaa PRE-ruuna asuu.⁠

Ilmoittautuminen:

 • Osallistumismaksu 117 € (sis. alv)
 • Lisätietoja päivästä ja ilmoittautumiset sähköpostiin minna @ paivakummunminna.fi.
 • Laskutusta varten kerro sähköpostissasi nimesi, syntymäaikasi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Jos lasku osoitetaan yrityksellesi, yrityksen nimi, laskutusosoite, y-tunnus sekä puhelinnumerosi.
 • Maksun voit myös suorittaa kokonaisuudessaan MyEdenred-mobiilimaksulla tai SmartumPayllä.
 • Osallistumismaksu ilmoitetaan erikseen jokaisen kuvauspäivän tiedoissa.
 • Kuvauspäivän ennakkomaksu 60 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, loppulaskun (=osallistumismaksu, josta on vähennetty ennakkomaksu) eräpäivä on noin viikkoa ennen kuvauspäivää.

Osa malleistamme:

Päiväkummun Minnan Hevoskuvauspäivät, yleistä:

 • Kesällä 2019 oli ensimmäinen Hevoskuvauspäivä; kesän 2022 ensimmäinen kuvauspäivä on järjestyksessään yhdeksäs!
 • Tarkoitukseni on tarjota hyvää syötävää ja ainakin muutamaa eri kakkua, lupsakkaa yhdessäoloa ja toivottavasti paljon naurua ja jutustelua kuvaamisesta (tai miksei ihan mistä vain!), sekä tarjota riittävästi hevoskuvattavaa erilaisissa maisemissa.
 • Kakkukahveet, salaattilounas ja kahvitauko. Kaikki tarjoiltavat ovat vähälaktoosisia/ laktoosittomia ja gluteenittomia.
 • Noin kello 11-18 (HUOM! Saattaa olla päivästä ja paikasta riippuen heittoja, tunnilla tai kahdella.).
 • Hevosista ei tarvitse tietää yhtikäs mitään, eikä niiden lähelle tarvitse mennä, jollei tahdo. Valokuvaajana voi olla aloittelija tai megapro ja sama pätee kamerakalustoonkin, ei ole väliä millä kuvaat, kunhan se edes hiukan on sinulle tuttu.
 • Oma postauksensa Hevoskuvauspäivillä kuvatuille kuville löytyy: Päiväkummun Minnan Hevoskuvauspäivät, osa 1/2

31.7. (sunnuntai) Ylöjärvellä Fingiant Shiren tilalla, kello 12-n.8.30

Koska workshop on Fingiant Shiren tilalla, kaikki kuvaamamme otukset ovat rodultaan shirejä, Voitto-ruuna taitaa olla Suomen suurin hevonen.

Ihmismalliksi meille on lupautunut edellisvuosilta tuttu, varsin itsenäinen ja touhukas ja siten kuvauksellinen 3,5-vuotias tyttö. Lisäksi saanemme malliksemme naisen juhlapuvussaan.

Tiedot ja osallistumismaksu päivittyvät myöhemmin keväällä.

25.9. (sunnuntai) Forssassa Museotila Hevossillassa

Ihmis- ja eläinmallit vahvistuvat myöhemmin, kuin myös osallistumismaksu.

Kuvauspaikkoina on museotilan 1800-luvulla rakennetun torpan luona, harmaiden aittojen pihapiirissä, peltomaisemassa sekä mahdollisesti sänkipellolla.