Kuvauspäivät, workshopit ja kurssit

Etusivu blogi Valokuvaus info

Päiväkummun Minnan Hevoskuvauspäivät ja muut workshopit, ensin lyhyesti, sitten tarkemmin:

Su 26.3. Photoshop I

Su 16.4. Photoshop II

La 6.-su 7.5. Luovuutta metsästämässä, toinen päivä kirjoittamiselle, toinen piirtämiselle, maalaamiselle jne

To 18.5. Helatorstain Hevoskuvauspäivä

Su 18.6. Kuvaus + Photoshop

Luovuudenmetsästysviikonloppuja tulossa myös kesäkuulle ja mahdollisesti myöhemmällekin kesälle, yksi niistä voi olla kirjansidontaa. Myös Hevoskuvauspäiviä tulossa!

Su 26.3. Lentävät keltaiset pallukat, betonitaivas ja lieskoja – Päivä Photoshopin kanssa

Jokioinen, kello 10-n.17.30

Paljon on Photoshopissa minulle tuntematonta, ja toisinaan kuvankäsittely tökkii isosti. Joku osaa paljon enemmän, ja hienommin, mutta minä tunnen omat työvaiheeni ja -tapani ja lisäksi osaan ihan uuvattina kiskoa liukuja eestaas. Nämä omat työkaluni ja -vaiheeni ja tuon ”Oisko toi hyvä?”-ajattelu, ne tahdon tämän päivän aikana sinulle näyttää.

Kuva kulkee Lightroomin ja Photoshopin välillä. Päivän puitteissa emme puutu riimujen, aitojen tms poistamiseen (sille on oma Ihana Kamala Photoshop -kurssipäivänsä su 16.4!). Keskitymme väri- ja sävymaailmaan, lisävalon tai syvien varjoalueiden tekemiseen, tekstuurien ja Photoshopin siveltimien käyttöön (textures ja brushes). Juurikin nuo tekstuurit ja siveltimet ovat tämän päivän Juttu; lieskoja ja lintuja ja saippuakuplia ja kaikkea!

Lisäksi tärkeänä on ymmärrys siihen, kuinka kannattaa uskaltaa väännellä kuvaa, etsiessään itselleen mieluisinta lopputulemaa ja myös taito pitää taukoa ennen kun hermo menee.

Aloitamme kakkukahveilla, sen jälkeen on kuvankäsittelyä, salaattilounas ja taas kuvankäsittelyä. Ettei menisi istumiseksi koko päivä eikä sokeutuisi kuvalle, jossain välissä ihan pieni ulkoilu. Lopuksi yhteistä pohdintaa, valmiiden (tai lähes valmiiden) kuvien katselua, kahvia ja kakkua.

 Tullessasi:

  • Mukanasi on läppärisi, jossa on asennettuna kaikki tarvittava (kts. seuraava lista!).
  • Mukanasi on piirtopöytä ja kynä (hiiri voi olla haastava mutta kelpaa kyllä, jos piirtopöytää ja kynää ei ole!) ja kaikkien laitteiden kaikki piuhat ja laturit.
  • Sinulla on, mikäli tarvitset, allergialääkkeet ja myös villasukat ja/tai tossut, meillä kun on neljä kissaa ja vanha ja hiukan vetoisa maalaistalo.
  • Sinulla on päivän säähän sopivat vaatteet ja kengät, yhteisen pienen happihyppelymme ajaksi.

Nämä sinulla on tehtynä ennen kurssipäivään tuloasi (ja näissä yritän kyllä auttaa, kysy s.postilla neuvoa!):

  • Sekä LR että PS käyttökieli on kurssipäivämme ajan englanti, sekä tehdessä että ohjeissa, suomeksi en termejä tiedä. Käännäthän omasi siis englanniksi, tai etsit valmiiksi Photoshopin suomi-englanti -sanaston.
  • Importaa lähettämäni raw-kuva Lightroomiin (voit toki käyttää jotain omaakin kuvaasi!). Huolehdi, että koneesi muisti riittää kuvan pyörittelyyn, jos ei, sijoita kuva muistikortille/ ulkoiselle kovalevylle.
  • Photoshopin textures ja brushes, niitä saa lukuisista paikoista, itse hankin ne brusheezy.com. Valtaosa on ilmaisia omassa henkilökohtaisessa käytössä, mutta mikäli käytät kaupallisesti (esim teet kuvan, mistä painatat julisteen ja sitä myyt), ovat ne maksullisia (yksi sivellinpaketti Brusheezyssä vajaa 3,-). Pyri tulemaan kurssipäivään niin, että olet saanut ladattua siveltimiä ja tekstuureja omaan Photoshoppiisi (näissä neuvon etukäteen, kyselethän!!)

Lisätietoja voi kysellä instaviestillä @paivakummunminna, tai whatsupviestillä 050-5940168. Ilmoittautuminen minna(at)paivakummunminna.fi:

  • Jos osallistut yksityishenkilönä, kerro syntymäaikasi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.
  • Jos saat kulut yrityksesi kirjanpitoon, kerro yrityksesi nimi, Y-tunnus ja puhelinnumerosi.
  • Ruokarajoitteet, jos sinulla sellaisia on (tarjoiltavat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, joskaan eivät suoranaisesti keliaakikoille sopivia).

Kuvankäsittelypäivän hinta on 179 € (sis. alv). Hintaan sisältyvät printatut ohjeet, kakkukahveet, salaattilounas, juomina vesi, kivennäisvesi ja mehu ja vielä lopuksi kahvi/ tee. Hinta on sama riippumatta siitä tuletko läppärisi kanssa vai ilman. Mikäli olet osallistumassa myös Ihana Kamala Photoshop -päivään su 16.4, kerro, niin lasken kummankin päivän yhteishinnan!

Ennakkomaksulaskussa (80,-) on eräpäivä 7 vrk kuluttua ilmoittautumisesta. Loppulasku (99 €) lähetetään ennakkomaksun kanssa samassa sähköpostissa, sen eräpäivä on 7 vrk ennen kuvankäsittelypäivää. Päivä järjestetään, mikäli on kolme osallistujaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Su 16.4. Ihana Kamala Photoshop – Teemme Taikaponityyppisen kuvan alusta loppuun ja tavoitteena tehdä se naurun kanssa ja hyväntuulisena. Lounas ja kakkukahvitaukoja.

La 6.-su 7.5. Luovuudenmetsästysviikonloppu – Toinen päivä on omistettu kirjoittamiselle, toinen piirtämiselle/ maalaamiselle jne. Voi osallistua vain toiseen, tai kumpaankin ja yöpyä Päiväkummussa. Ei lähtötasovaatimuksia, eikä myöskään ryppyotsaista tekemistä. Ulkopuoliset opettajat kummallekin päivälle.

To 18.5. Helatorstain Hevoskuvauspäivä, ensimmäinen oli vuonna 2019!

Su 18.6. Ihana Kamala Photoshop, kuvaus + kuvankäsittely – Koska tässä on mukana kuvaustuokio, on kuvankäsittely kevyempi kuin 16.4. Photoshop-päivässä.

Luovuudenmetsästysviikonloppuja tulossa myös kesäkuulle ja mahdollisesti myöhemmällekin kesälle, kuin myös Hevoskuvauspäiviä, niistä lisää!

Omat postauksensa Hevoskuvauspäivillä kuvatuille kuville: