Päiväkummun Minnan Hevoskuvauspäivät ja muut workshopit vuonna 2022:

Lauantai 20.8. Loimaalla Hevoskuvauspäivä tupsujalkaisten ic-hevosten tallilla, kello 11-n.18

Malleinamme on irishcobeja. On valkoinen, sinisilmäinen ori, jolla on muhkea häntä ja jalkatupsut ja pitkä harja. Kaksi tammaa, joista toisella on kesäkuinen varsa. Alustavasti sovittuna on myös vuotias ori. Lisäksi malleinamme on yksi tyttö ja yksi nuori nainen sekä ainakin yksi valkoinen laumanvartijakoira. Kuvauspaikkoina meillä on tallin laitumet ja autioksi jääneen pienen torpan pihamaa ja sen koivukuja.

Päivän aikataulu on väljä ja saattaa kiepahtaa uuteen uskoon säästä ja mallieläimistä riippuen. Päivän hintaan kuuluu 2-4 erilaisen kakun kakkukahveet, kahvit ennen kotiinlähtöä sekä salaattilounas. Aina kun emme ole kuvaamassa, olemme siis syömässä ja jutustelemassa ihan-mistä-vain-halutaan, talossa, missä jokainen huone on erilaisella tapetilla tapetoitu.

Hevoskuvauspäivän hinta on 147 € (sis. alv). Ennakkomaksu (70,-) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku (77 €) lähetetään ennakkomaksun kanssa samassa sähköpostissa, sen eräpäivä on 12.8.

⁠Ilmoittautuminen:

 • Jos lisätietoa kaipaat, parhaiten tavoittaa sähköposti minna @ paivakummunminna.fi, johon myös ilmoittautuminen. Ilmoittautuessasi kerro joko oma/ yrityksesi nimi, syntymäaikasi/ Y-tunnuksesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.
 • Tämä on yhdestoista järjestämäni Hevoskuvauspäivä ja ensimmäistä kertaa kuvauspäivä on osana Hevoskuvaajan Unelmaviikonloppua. Seuraavana päivänä eli sunnuntaina on ”Ihana Kamala Photoshop”-päivä, jossa paneudumme yhteen tapaan työstää hevoskuvia Photoshopissa.
 • Kerro siis ilmoittautuessasi, osallistutko tähän Hevoskuvauspäivään ja/tai Ihana Kamala Photoshoppiin, vaiko koko viikonlopun kokonaisuuteen, lauantaista sunnuntaihin kestävään, molemmat workshopit ja majoituksen täysihoidolla sisältävään Hevosvalokuvaajan Unelmaviikonloppuun.
 • Kerrothan myös ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on ruokarajoitteita. Syötävät ovat laktoosittomia ja gluteenittomia (leivottu tavallisessa keittiössä eli sellaisenaan eivät sovi keliaakikoille!).

Sunnuntai 21.8. Jokioisilla kuvankäsittelypäivä ”Ihana Kamala Photoshop” kello 11-n.17.30

Paljon on Photoshopissa minulle tuntematonta ja kyllä, toisinaan se on ihan kamala. Jos kohta minulle edelleen on yllätys, millainen hevoskuvani lopulta on, silti tiedän, millä työkaluilla ja työvaiheilla päästään taianomaiseen kuvaan. Kaiken sen tahtoisin sinulle näyttää.

Työnkaareni pohjana ovat ne, mitä olen taitavilta valokuvaajilta oppinut, ja mihin olen omaani lisännyt. Kuva kulkee Lightroomin ja Photoshopin välillä. Aitojen, oksien, roskien jne poisto (joskin, helpommalla pääsee jos kuvaa vapaana olevaa hevosta ja kuvatessa siistii taustaa…). Siivoamisen jälkeen lempivaiheeni, piirrän kuvan näkymään vahvemmin, valojen ja varjojen vahvistamisen kautta. Sävy- ja värimaailman säätöä mahdollisesti kummankin ohjelman välillä kuvaa pallotellen. Ennen viimeistä säätöä, Photoshopin erilaisilla siveltimillä ja ”lisävalolla” ripaus taikaa.

Käsittelemäsi kuva voi olla edellispäivänä Loimaan Hevoskuvauspäivässä ottamasi kuva, tai, jos et siihen osallistunut, joku oma kuvasi (mielellään raw-tiedosto tai ainakin mahdollisimman suurikokoinen jpg).

Photoshop-päivämme kulku:

Aloitamme kakkukahveilla, pohdimme siinä ohessa kuvankäsittelyä ja toiveita ja visioita. Sen jälkeen on kuvankäsittelyä, salaattilounas ja taas kuvankäsittelyä. Ettei menisi istumiseksi koko päivä, jossain välissä pieni ulkoilu. Lopuksi yhteistä pohdintaa, valmiiden (tai lähes valmiiden) kuvien katselua, kahvia ja kakkua.

Mitä tarvitset:

 • Oman läppärisi, jossa on asennettuna ja käyttöönotettuna sekä LR että PS. Jos et itse halua tehdä, voit myös katsella ja kuunnella; päivään saa siis osallistua läppärin kanssa tai ilman (hinta on sama kummassakin tapauksessa).
 • Piirtopöydän ja kynän (hiiri voi olla haastava mutta kelpaa kyllä, jos piirtopöytää ja kynää ei ole!)
 • Allergialääkkeen, jos olet kissoille allerginen.
 • (Lyhyttä kävelyä varten vaikkapa saappaat, sadevaatteet.)

Päivämme soveltuu sinulle, joka:

 • Osaat käsitellä kuvia Lightroomissa ja haluat oppia yhden tavan työstää hevoskuvia Photoshopissa. Pakko ei itse ole tehdä, voit myös vain katsella ja kuunnella.
 • Viihdyt samanhenkisten ihmisten seurassa, haluat viettää lupsakan tunnelman päivän ja koet, että yrittäminen ja erehtyminen on mukavampaa, kun muut ympärilläsi tekevät samaa.
 • Pidät kakuista ja siitä, että ruoka tuodaan nenän eteen.

Kuvankäsittelypäivän hinta on 197 € (sis. alv). Hintaan kuuluu kuvalliset ohjeet harjoittelusi avuksi, salaattilounas, muutaman erilaisen kakun kakkukahveet ja juomat vesi ja mehu.

Ennakkomaksu (90,-) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku (107 €) lähetetään ennakkomaksun kanssa samassa sähköpostissa, sen eräpäivä on 12.8.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

 • Jos lisätietoa kaipaat, parhaiten tavoittaa sähköposti minna @ paivakummunminna.fi, johon myös ilmoittautuminen.
 • Ilmoittautuessasi kerro joko oma/ yrityksesi nimi, syntymäaikasi/ Y-tunnuksesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.
 • Yhtä aikaa on ilmoittautumiset tähän Ihana Kamala Photoshoppiin, lauantaiseen Hevoskuvauspäivään ja myös Hevoskuvaajan Unelmaviikonloppuun, mikä yhdistää molemmat workshopit ja majoittumisen täysihoidolla. Kerrothan siis ilmoittautuessasi, osallistutko yhteen vai kahteen workshoppiin vai koko kokonaisuuteen.
 • Kerrothan lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on ruokarajoitteita. Syötävät ovat laktoosittomia ja gluteenittomia (leivottu tavallisessa keittiössä eli sellaisenaan eivät sovi keliaakikoille!).

Päivä järjestetään, mikäli on kolme osallistujaa.

Minun sometilini, jos kuviani tahdot käydä kurkkimassa:
https://www.instagram.com/paivakummunminna/ (instaprofiilini ”Before/After”-kohokohdissa paljon ennen/ jälkeen kuvia ja myös koosteita kaikista Hevoskuvauspäivistäni)

Hevoskuvaajan Unelmaviikonloppu la 20.-su 21.8.2022

 

Lauantai 20.8. on Hevoskuvauspäivä Loimaalla, tupsujalkaisten irishcobien tallilla. Sunnuntaina 21.8. ei kuvata, vaan vietetään päivä Jokioisilla, Päiväkummussa, missä kello 11 aloitamme ”Ihana Kamala Photoshop”-workshopin. Noin kello 17 alamme hiljalleen lopetella kuvankäsittelypäiväämme, kahvin ja yhteisen ”miltä nyt tuntuu?”-pohdinnan merkeissä.

Näihin kahteen workshoppiin voi osallistua kolmella tapaa: Voi osallistua vain toiseen. Tai kumpaankin niin, että tulee erikseen kumpaankin. Voi myös osallistua kumpaankin ja viettää workshoppien väliin jäävän ajan Päiväkummussa Jokioisilla.

Hotelli tämä ei ole, vaan kotini, tavallinen vanha maalaistalo. Kaksi huonetta löytyy, niissä kummassakin on tilaa kahden ihmisen majoittua. Ovet saa kiinni niin, että kissat pysyvät poissa huoneesta. Mikäli sää on viileä, voidaan huoneiden uunit lämmittää. Olohuone, keittiö, kaikki on vapaasti käytettävissä. Netflix toimii, ainakin pääsääntöisesti. Netti valitettavasti on surkea kuin myös puhelinkuuluvuus, joten illan tai aamun somettamisesta tuskin kannattaa haaveilla.

Unelmaviikonlopun aikataulu:

Lauantai 20.8:

Kello 11–18 Loimaalla kuvaamassa tupsujalkoja (päivän aikana kakkukahveet, salaattilounas ja loppukahvit)

Loimaa-Jokioinen, ajomatka vajaat 50 minuuttia

Reilu iltapala noin puoli tuntia saapumisemme jälkeen (leipää, kananmunaa, salaattia, jogurttia, makkaraa, mehua jne., laktoosittomia ja tarvittaessa gluteenittomia)

Sauna lämpiää iltapalan aikana, jos menijöitä on

 

Sunnuntai 21.8:

Aamukahvi ja tee kello 05 (keitetään termoskannuun joten on vapaasti otettavissa milloin vain!)

Aamiainen pöydässä kello 8–9 (kuten iltapalakin)

Sauna lämpiää aamiaisen aikana tai mahdollisen kävelylenkin jälkeen, jos niin halutaan

11–17.30 Ihana Kamala Photoshop (päivän aikana kakkukahveet, lounas ja lopuksi vielä kahvit)

Hevoskuvaajan Unelmaviikonlopun hinta sisältää:

 • Osallistuminen lauantain Hevoskuvauspäivään
 • Osallistuminen sunnuntain Ihana Kamala Photoshop-koulutukseen
 • Majoittuminen solutyyppisesti vanhassa maalaistalossa, kahden hengen pienehköissä huoneissa. Toinen huone alakerrassa, toinen yläkerrassa.
 • Riittävä ja monipuolinen iltapala ja samanlainen aamupala, syötävät ovat laktoosittomia, tarvittaessa gluteenittomia.
 • Sauna- ja suihkumahdollisuus illalla ja aamulla
 • Mahdollisuus sunnuntaina aamukahviin metsässä (lähtö kello 5.15!)
 • Mahdollisuus yhteiseen kävelylenkkiin sunnuntaina aamupalan jälkeen
 • Mahdollisuus elokuvan katsomiseen olohuoneessa (lauantaina hiljaisuus kello 22)

Koko viikonlopun hinta on 497,- (sis. alv). Ennakkomaksu (230,-) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku (267 €) lähetetään ennakkomaksun kanssa samassa sähköpostissa, sen eräpäivä on 12.8.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Jos lisätietoa kaipaat, parhaiten tavoittaa sähköposti minna @ paivakummunminna.fi, johon myös ilmoittautuminen. Ilmoittautuessasi kerro joko oma/ yrityksesi nimi, syntymäaikasi/ Y-tunnuksesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Huomioithan, että workshoppeihin kyllä mahtuu, mutta Unelmaviikonlopussa on tilaa vain neljälle hengelle.

(Heinäkuun lopulta siirretty) Sunnuntai 25.9. Ylöjärvellä Hevoskuvauspäivä Fingiant Shiren tilalla, kello 12-n.18.30

Malleinamme on shirehevosia. Voitto-ruuna, joka ainakin joku vuosi oli Suomen isoin hevonen, ja kaksi hiukan pienempää shireä. Tilalla asuu myös vanha musta ori, mahdollisesti saamme sitäkin pikaiseen kuvata. Voiton kanssa malleilee pieni tyttö, ja ainakin yksi nainen. Hevosia kuvataan sekä kiinni pidettynä että tarhassaan.

Päivän aikataulu on väljä ja saattaa kiepahtaa uuteen uskoon säästä ja mallieläimistä riippuen. Päivän hintaan kuuluu 2-4 erilaisen kakun kakkukahveet, kahvit ennen kotiinlähtöä sekä salaattilounas. Aina kun emme ole kuvaamassa, olemme siis syömässä ja jutustelemassa ihan-mistä-vain-halutaan.

Hevoskuvauspäivän hinta on 147 € (sis. alv). Ennakkomaksu (70,-) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku (77 €) lähetetään ennakkomaksun kanssa samassa sähköpostissa, sen eräpäivä on syyskuun puolivälin jälleen.

⁠Ilmoittautuminen:

 • Jos lisätietoa kaipaat, parhaiten tavoittaa sähköposti minna @ paivakummunminna.fi, johon myös ilmoittautuminen. Ilmoittautuessasi kerro joko oma/ yrityksesi nimi, syntymäaikasi/ Y-tunnuksesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.
 • Tämä on yhdestoista järjestämäni Hevoskuvauspäivä ja neljäs vuosi peräjälkeen shirehevosten kanssa. Tunnelma on kaikissa edellisissä kuvauspäivissä ollut mukava ja lupsakka!
 • Kerrothan myös ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on ruokarajoitteita. Syötävät ovat laktoosittomia ja gluteenittomia (leivottu tavallisessa keittiössä eli sellaisenaan eivät sovi keliaakikoille!).

25.9. (sunnuntai) Forssassa Museotila Hevossillassa – PERUTTU!

Omat postauksensa Hevoskuvauspäivillä kuvatuille kuville: