Rouva 47 – Syntymäpäiväni kunniaksi 47 asiaa 47 minuutissa

Kuvassa kaksi kuvaa, toisessa auringonnousu usvamaisemassa ja toisessa evästuokio metsässä.

Ihan mitä sun sattuu, ihan-miten-vaan järjestyksessä:

1 Kottaraiset, lempilintujani!! Voi että niille saa nauraa, niin tajuttoman taitavia laulajia ja narskuttelijoita ja viheltelijöitä ovat! Ja kun aurinko niihin osuu, mustan seassa näkyvät kaikki värit.

2 ”Joo kyllä mä tiskaan! Ei nyt sen takia tarvii repiä rahaa kasaan kun on kone rikki!” Ja paskat. Tiskipöytä on aina kuin se peli, missä pitää kamelin selkään asetella tikkuja. Nätisti ettei räjähdä silmille koko vuori.

3 Siivoaminen, sitäkin inhoan. Onneksi olen nyt löytänyt syyn pitää talon siistinä, kaikkien vuosikymmenien jälkeen! Elävän mallin piirustusillat, joka keskiviikko, siksi myös aina siivoan joka keskiviikko. (Ai jos ei ole keskiviikkona? No arvaa. En todellakaan.)

4 Esikuvani? Okei tämä on pidempi vastaus kuin vain rivin tai lauseen, käykö se? Okei, hyvä. Arnold Schwartzenegger, koska hän kymmenvuotiaana ymmärsi haluavansa kotimaastaan Itävallasta Jenkkeihin ja sattumalta, bodauslehden nähtyään, ymmärsi, että pääsee Jenkkeihin osallistumalla ja voittamalla Mr. Olympia-kilpailuun.

Hullu tyyppi tekemään töitä, ja hämmentävä kyky nähdä maalinsa/ tavoitteensa/ unelmansa ja kaikella tekemisellään mennä sitä kohti, ja myös uskaltaa unelmoida valtavia unelmia.

5 Esikuvani Vain villasukat pysyvät -alastonkuvaprojektissani? Taiteilija Iiu Susiraja, jonka näyttely juuri avautui Nykissä, ja joka on niin rehti, suora, tavallinen, että voi jestas. Taitelija/valokuvaaja Arno Rafael Minkkinen, joka kuvasi alastonta itseään osana luontoa, vaikka olikin pitkä rujonnäköinen hujoppi. Jenkkivalokuvaaja Brooke Shaden, jonka jokaisessa kuvassa on käsittämättömän paljon tunteita, tapahtumia, vaikeutta ja kipuakin.

6 Ornitologi M. Alaspää palveluksessanne! Tänään lenkillä, musiikki huutamassa luureissa, katsoin ensin että haukka! Eikun kyyhky! Eikun töyhtöhyyppä! Onhan niissä tosi paljon samaa…

7 Minulla kasvaa viikset, ja kaksi pitkää partakarvaa. Tai siis kasvaisi, jos antaisin. En ole vielä niihin valmis.

8 Elämän Tähtihetkiä – Kohta lähden stadiin housebileisiin ja menen sinne ihan yksin ja minä menen sinne poikani kyydillä. Hän laittoi äsken viestin ”millos Rouva 47 haetaan?”

9 Elämäni Tähtihetkiä – Eilen kuuntelimme 75vee vanhempieni kanssa heavymetalbändi Lorna Shorea, minkä isäni etsi Spotifystä. Tämä siksi, koska olimme keskustelleet siitä, kun haluaisin viedä toisen kaksospojan Tuskaan, missä tämä Lorna Shore esiintyy. Vernerillä on tajuttoman hieno tatuointi kädessään, Lorna Shoren laulajasta. Eilen siis kuolemanmetallia seittemänkymppisen äitini kanssa, eka kerta ikinä.

Hänen ilmeestään päätellen myös viimeinen…

10 Hienoja hetkiä elämässä – Viedessäni toista yhdeksäntoistavee pojistamme kotiinsa, hän biisinäytteiden avulla yritti avata eroja, mitä on genreissä hardcore, uptempo ja raw style.

Lähes onnistui…

11 Käyn usein tyttäreni kanssa kävelyllä ja parhaita ovat olleet lauantaiaamun yhteiset kävelyt. Hän kävelee Kaivarin rannassa, minä meidän harjulla.

12 Anything everything all at once – Aivan älytön ja hullu ja outo ja NIIN hieno leffa! Scifi, elämäntaito, draama, komedia, mitähän muita genrejä siihen vielä saisi survottua. Upea!

13 Lempijuoma? Maitorahka + mustikkakeitto + öljy, lasketaanks se juomaksi? Hartsport, koska fiksun hintainen elektrolyytti ja koska keho, joka nestetasapainon saan todella helposti sotkettua.

14 Lempivälipala? Olo-jogurtti, se ananaksen makuinen, ja siinä kaurahiutaleita. Pähkinöitä ja banaania. Just hyvä!

Kuvassa purkkeja joissa pähkinöitä, hiutaleita ja rouhetta ja myös kuva välipalastani.

15 Minulla on monta työpistettä täällä kotona. Kirjoittamiseen oma pöytä, kuvien tekemiseen omansa. On sohva ja on tuvan pöytä ja vielä yläkertakin…

Kuvassa kaksi kuvaa, kummassakin työpöytäni, toinen kirjoittamiseen ja toinen kuvankäsittelyyn.

16 Peruslääkitys? Lamictal ja Lito. Minusta on edelleen hilpeää, että lääke mikä pitää pääni toimintakykyisenä, sitä kaivetaan kaivoksissa.

17 Pullakahveet. Joka päivä.

18 PONIT!! Ponit tulevat taas kesäksi laiduntamaan. Lisää kuvia! Ja jee, tämä aamu-usva meni vielä ilman poneja mutta ehkäpä saan tänäkin vuonna könytä aikaisin laitumelle kuvaamaan moista maisemaa missä on ne ponitkin!

Auringonnousu ja aamu-usva.

19 Aitaaminen. On ollut lupsakkaa laittaa puutolppia maahan aina muutama päivässä, nyt kun ei ole vielä helle. Ennen tein kaiken rykäyksellä ja kärsin siitä huonona olona monta päivää. Nyt on mukavampi, kun on aikaa, ja teen vähemmän.

Tosin tällä vauhdilla aidat on valmiina kesällä 2025…

Kuvassa aitaushommia, leka ja rautakanki ja tolppia.

20 Hanuriteema jumpassamme. Miesten treeneissä kuunneltiin muutamat viikot pelkkää haitarimusiikkia. Genret kyllä olivat laidasta laitaan, mutta siis hanurit. Mainiota!!

21 Lempparialbumi? Ella Fitzgerald ja Louis Armstrong, on aina ollut!

22 Lempparibiisi? Mahdotonta vastata, koska musiikkimakuni on käynyt aikas kummalliseksi. Toisaalta, jokaiseen hommaan on Se Oma Paras Biisinsä.

23 Lempparibiisit spinningiin? Kovan sykkeen harjoitus, siihen toimii biisi mikä auttaa pääsemään jonnekin tiloihin. Aamun treenissä kuuntelin Charlotte de Witten Meridians (tekno) ja Orbit Culturen Rebirth (”melodic death metal” sanoo Wikipedia.).

24 Metsätyökausi on taas alkanut! Tällä hetkellä vielä kuorin isännän kaatamia koivunrankoja, että saan aitatolppia. Ne kun on kuorittu ja kiskottu tänne ja hakattu maahan, sitten alkaa taas vesurihommat. Ja sitten on aamusivujen kirjoittaminen siellä metsässä, samalla kun juo aamukahveet.

Ja evästaukojakin on. Mä olen aina ihan retkeilemässä siis tuolla mettässä!

Aamuaurinko, nuotiopaikka ja evästarpeet.

25 Lempipuuhani? Varmaan suunnittelu. Rakastan istua muistikirjojeni keskellä ja miettiä mitä sitä ja milloin. Toteuttaminen on ennen vähän tökkinyt, nyt on nähtävissä edistymistä siinä, että hommat edistyvät!

26 Alkoholia? Ei tippaakaan, lopetin vuonna 2008 ja voi kuinka hyvin pärjään. Ehkä suurimmat onnet tämän asian tiimoilta ovat tulleet silloin kun kaksospoikamme olivat kylillä viihteellä, ja halusivat tulla yöllä kotiin. Vaikka vappuna, tai uudenvuodenaattona ja koska minä en juo, totta kai, milloin vain!

27 Lempiliike salilla? Kulmasoutu pitkällä tangolla niin, että tangon toinen pää on lattianrajassa, saranalaitteessa. Toki maastaveto, ikisuosikkini. Sissy squat, kuinka kamala eli siis täydellinen!

28 Luurit? Kyllä, kiitos. Aina päässä. JBL live650NC. Ihan okei, kestäneet kyllä kiitettävän kauan hikeä, oiskohan pari vuotta jo.

29 Ne ohjelmistot, mistä maksan joka kuukausi jotain? Tämä onkin pitkä lista! Active Campaign sähköpostittelua varten, Hostaanilla domain ja oikea sähköposti, Later somen ajastamisiin, Soundcloud, Shopify verkkokauppaan, Adobe ja sieltä Lightroom ja Photoshop, Smugmug valokuvasivustopohja, Office, Worpress, Paard Verzameld hevostaiteilijakollektiivi.

30 ”Mitä sinä teet työksesi?” on edelleen haastava kysymys. Kun en tee vain yhtä. Jumppaohjaaja, bloggaaja/kirjoittaja/ sisällöntuottaja, valokuvaaja, taitelija, kohta kuvatuotteidensa verkkokauppias, workshoppien järjestäjä, alastonmalli, mitä vielä? Juuri hain apurahaa, voidakseni työskennellä Pieni Valkoinen poni ja hapsenkakkiaiset -satukirjan kanssa. Haluaisin myös olla verkkaisen elämäntyylin puolestapuhuja ja sitten kans lautapelien suunnittelija.

Ja ajattelin siis ollakin.

Kuvia näytöltä, kun Photoshopissa käsittelen kuvaa.

31 Kysymys ”Mitä sulle kuuluu?” on ihan hullun vaikea. Voiko siihen muka rehellisesti vastata lyhyesti? Jos ottaa mukaan kaiken sen, mikä elämääsi vaikuttaa ja sen miten lähimpäsi voivat ja sen mikä taloudellinen tilanne ja niin edelleen. Olen alkanut ymmärtää, että a) ajattelen liian monimutkaisesti tai b) kerron vastauksessani sen, miten JUST sillä hetkellä voin.

32 Olenko hullu? Joo. Olen. Sekä kaksisuuntaisen takia mutta myös sen takia, että arvostan elämään ihan niin mahottoman paljon.

33 Olen valokuvannut noin 32 vuotta.

34 Pienenä soitin viulua mutta inhosin sitä. Jossain vaiheessa vanhempani ymmärsivät.

35 Minulla on aina villasukat jalassa. Paitsi salilla ja jumppaa ohjatessa. Tai no joskus sielläkin.

36 Talliyritykseni lopetti 2019, sen jälkeen oli vielä muutama poni valokuvamalleinani, vuoteen 2021 asti. Viime vuonna ei ollut ketään edes laiduntamassa, mutta nyt tänä vuonna tulee taas. Talliyrittäjäajoilta kaipaan sitä kun koko orivarsojen lauma tuli luokse, rapsutuksien toivossa. Mitään muuta juuri en kaipaakaan.

37 Kun muutimme pois Espoosta 2011, emme tienneet minne tulemme muuttamaan. Asuimme mökillä muutaman kuukauden. Se oli jotenkin hurjan vapauttavaa!

38 Meidän perheessä on minä, 47vee, armas aviopuolisoni Juice 54ee, Veera on syntynyt 2000 ja identtiset (mutta jestas NIIN erilaiset) Viljami ja Verneri, syntyneet 2003.

39 Vanhimmat eläimet ovat Tyyne-koira ja Nipsu-kissa, molemmat syntyneet sinä vuonna kun tänne Jokioisille muutimme 2011.

40 Meillä ei ole ryytimaata. Tai oli, mutta se oli niin savista, että piti taistella että sai porkkanat irti maasta. Siinä mielessä hiukan laiskoja, kun kaupastakin oikeasti saa aika halvalla perunaa ja porkkanaa… Mustaherukoita on monta puskallista ja niistä aina teen mehua. Omenat menee tunkiolle tai jos on poneja, osa niille.

No eiks siinä ollut jo kuvia ja tekstiä noin neljänkymmenenseitsemän kohdan verran?! 😀

Ajastasi kiittäen ja kumartaen

Minna Alaspää

P.S. Meni yli 47 minuuttia tämän teko. Nyt täytyy liitää, koska kuskini saapuu just kohta hakemaan minut ja viemään tanssimaan, minne menen selkä krampissa ja polvi erittäin vahvasti teipattuna ja urheilujuoma mukana ja huomisaamun metsäkuvausten kamat valmiina että sitten suoraan kuvaamaan kun pääsen aamuyöllä kotiin.

Hullu mikä hullu ja ylihuomenna on NIIN mökömököpäivä!

Jos kiinnostaa lueskella mietteitäni täältä maaseudulta, niin kiva kiva, alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset liittymään Postia Päiväkummusta -sähköpostikirjeiden saajalistaan!