Päiväkummun Minnan seinäkalenterit

Paivakummun Minnan seinakalenterit

Tänään on tosi vikkelä, hahaaa! Laitathan rastin seinään, jooko, koska kerrankin Alaspää, allekirjoittanut, ei tee kilometripostausta!!

Tänään haluaisin näyttää sinulle kaksi asiaa, samalla kertaa.

Haluan näyttää sen, miltä näyttää yksi ja sama peltoaukea eri kellonlyömällä ja eri vuodenaikaan. Sen kahdeksan vuoden aikana, kun hevosia täällä tilallani oli ja niitä aamunkoitteessa kuvasin, opin sen, kuinka nopeasti valo muuttuu auringonnousun aikaan. Toki se muuttuu muutenkin, mutta nuo aamunkoitot, niissä olen eniten ollut läsnä.

(Kesäillat ovat minulle tuntemattomampia, koska silloin, vaikka ei lainkaan huvittaisi, tartteisi olla nukkumassa paljon aikaisemmin kuin mitä aurinko laskee…)

Kaikki kuvat ovat siis samalta laidunlohkolta. Muutama niistä on kuvattu eri suuntaan, tai eri kohdasta, tai rajattu eri tavalla, mutta yhtä kaikki, saman hehtaarin sisältä kuvattu.

Kuvan alareunassa näet kuvausajankohdan, ja kuvaa klikkaamalla näet sen isompana.

Päiväkummun Minnan seinäkalenterit

Tein näistä samoista kuvista myös seinäkalenterin. Jo vuosia minulla on ollut myynnissä iso kalenteri, missä on vain kuvaa, ja päivät pienellä, mutta sen verran on kyselty sitä ihan tavallista, missä on myös se kalenteriosio, että tässä, nyt, olkaa hyvät.

Muutamassa kuvassa on poni tai ponit näkyvillä. Olettaisin, että kaikissa muissa paitsi joulu- ja huhtikuussa kuvatuissa kuvissa ovat ponit olleet joko jossain laiduntamassa, tai sitten ihan lähelläni, jollei jopa siinä selkäni takana.

Hevonen on utelias eläin, ja nuori rohkea poni vielä uteliaampi!

Just nämä kuvat valitsin siksi, että tutkitustikin jo pelkkä luontokuvien näkeminen antaa positiivisia vaikutuksiaan ihmiseen. Tietenkin oikea luonto on aina parempi, mutta se, että kiireinen ihminen pääsisi keskeltä kaupunkia kesken työpäivän irtaantumaan ja menemään luontoon asti, on hitusen haastavaa.

Siksipä, luontokuvakalenteri, jotta ohi mennessään voisi vain katsoa kuvaa, hengittää syvempään, venyttää itseään pidemmäksi ja hetken kuvaa katsottuaan, sulkea silmänsä ja miettiä itsensä omaan lempimaisemaansa, tai metsäänsä.

Usko tai älä, mutta jo sekin vaikuttaa positiivisella tavalla, lue vaikka:

https://www.luontoon.fi/terveyttajahyvinvointialuonnosta

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/157160/Simulainen_Marianne.pdf?sequence=1

Eli siis, Päiväkummun Minnan luontokuvakalenterit – meditaation tai mindfulnesstuokion tai hengitysharjoituksen tueksi!

Vielä on Päiväkummun Minnan seinäkalentereita jäljellä, joten tässä tilausohjeet ja hinnat!

Paivakummun-Minnan-seinakalenteri-2022

Kuten alussa sanoin, lyhyestä virsi kaunis. Tämä lyhyempien postauksien tekeminen, tai siis niiden harjoittelu, on yksi iso syy tälle joulukuiselle päivittäiselle julkaisutahdilleni!

’Aina niin haluaisin kauheasti selittää ja taustoittaa ja, ärsyttävää kyllä, myös Kauheasti Päteä, mutta ehkäpä nyt jo kohta voisi vähemmänkin.

Harjoitus tekee mestarin, joten jaksathan roikkua mukana, joohan!?

Ajastasi tänäänkin kiittäen ja kumartaen

Minna

P.S. Huomenna näytän sekä muutaman viimeistellyn että myös niitä supersuosittuja bts- eli ”kulissien takaa”-kuvia kuvauksista, jolloin malleinani oli kertakaikkisen upea pari, tyttäreni punaisessa iltapuvussa, ja musta friisitamma siinä vierellä.

Mielenkiintoiseksi ja todella ikimuistoiseksi kuvaukset teki ajankohta, 17. marraskuuta, jolloin tuuli ja satoi ja oli aivan karmaiseva sää. Tervetuloa siis huomennakin, tiedossa jälleen pelkkiä kuvia, ei paljoa tekstiä!

Aikaa lueskella enemmänkin?

Ihan vaan jos on halua lukea kirjoituksiani ja katsella kuvia enemmänkin, laitan tähän helpon tavan etsiä juttuja. Tämän tekstinpätkän alta löydät ensimmäisenä tässä postauksessa käytättämäni kategorian. Sen jälkeen luettelona on kaikkien blogissa käyttämieni kategorioiden lista.

Viimeisenä on rivissä tässä postauksessa käyttämäni tagit.

Alimpaa löydät nopean tavan päästä takaisin etusivulle.

Klikkaa jotain, ja käy kurkkimassa, mitä löytyy vai löytyykö mitä!

Etusivu » Päiväkummun Minnan seinäkalenterit